Uurtarief Advocaat

Het uurtarief voor werkzaamheden als uw advocaat bedraagt € 190 per uur exclusief 21 % BTW ( € 229,90 inclusief BTW). 
Naast het uurtarief moet u rekening houden met bijkomende kosten als deurwaarderskosten, kosten die de rechtbank in rekening brengt voor de procedure (griffierecht) en eventuele kosten van afschriften/uittreksels BRP en burgerlijke stand, uittreksels KvK etc.

Als u een rechtsbijstandsverzekering hebt, worden de kosten van de advocaat door de verzekeraar vergoed.

 

Uurtarief Mediator

Het uurtarief voor werkzaamheden als mediator is € 160 per uur inclusief 21% BTW. Dit tarief is voor twee personen samen. Vaak worden de kosten gedeeld (dus ieder € 80 per uur).

 

Vaste prijsafspraak

Het is mogelijk om een vaste prijsafspraak te maken in zaken die zich daarvoor lenen, zoals bijvoorbeeld echtscheiding, vaststellen of wijzigen alimentatie, verkoop gezamenlijke woning en wijziging van uw voornaam. Vaste prijsafspraken zijn niet mogelijk voor omgangs- en gezagszaken. De ervaring leert dat deze zaken vaak lang slepen en veel tijd en aandacht vragen.

 

Second opinion

Een second opinion kost € 250 inclusief 21% BTW. Bij een second opinion worden de belangrijkste stukken in uw zaak gelezen. Daarna volgt een bespreking (telefonisch, online of op kantoor) van 60 minuten.

 

Toevoeging/pro deo

Wij nemen deel aan het systeem van door de overheid gefinancierde rechtsbijstand wat betekent dat u alleen een eigen bijdrage verschuldigd bent in de kosten van de advocaat. Wilt u weten of u in aanmerking komt voor gefinanciere rechtshulp? Kijk dan op de inkomens- en vermogenstabel van de Raad voor Rechtsbijstand. Ook voor overige informatie over gefinancierde rechtsbijstand  kijkt u op de website van de Raad voor Rechtsbijstand.  

In omgangs- en gezagskwesties wordt geen bijstand verleend op pro deo basis. De ervaring leert dat deze zaken vaak lang slepen en veel tijd en aandacht vragen. U kunt ervoor kiezen om de kosten van de advocaat zelf te betalen. Wij hanteren dan een gematigd uurtarief van € 160 inclusief 21% BTW.

 

Algemene voorwaarden en klachtenregeling

De algemene voorwaarden en de klachtenregeling van het kantoor vindt u bij de homepagina.